20060221

Pimp my hybris

Jag hade kunnat fatta grejen om Petter hade släppt en kaxig pimp-låt för fem år sedan, när han var smått enorm i Sverige och praktiskt taget definierade den nya svenska hiphopen med sin musik och sitt entreprenörskap. Men nu? Störtlöjligt. Jag har väl egentligen inget emot Det går bra nu (förutom den totalt malplacerade och disharmoniska xylofonen) men för fan, hiphopen. Det är inget nytt att göra låtar där man skryter om hur obegripligt fet och lyxig man är, vare sig det ligger något bakom det eller inte. Det blev tokigt uttjatat där runt millennieskiftet då vilket litet nervknippe som helst kunde få några dagars berömmelse med egocentriska hiphop-anthems. Jag skulle så gärna vilja tro att svensk hiphop har utvecklats sedan dess, men så kommer Petter och hamrar ut ännu en omgång av samma flum. Jag hoppas den här tillfälliga återgången till gamla beprövade koncept drunknar i bajs innan en allvarlig pånyttfödelse sker.

Carl Bildt har krypit fram från sitt elfenbenstorn igen, för övrigt. Mest bara för att stämma upp i ytterligare en omgång klagosånger angående det svenska agerandet under tsunamin. Mest vill han bara säga att den där tjommen Lars, som inte var helt sanningsenlig mot katastrofkommissionen, borde sättas i fängelse. Jag skiter väl i det, egentligen. Det roliga med den här historien var främst hans eldfängda tillägg: "I USA hade han varit på väg i fängelse!"

Hehe. För vi vet ju alla hur skoningslöst effektiv den nuvarande amerikanska ledningen är på att rota ut sumprunkare ur sina led. För att inte nämna vilket skolexempel på effektiv krishantering de visade sig vara när orkanen kom. Verkligen, alltså. Jag vill så gärna tro att den politiska högerns USA-romantik är en grundlös fördom, men med jämna mellanrum, inblandad i den ständiga rödblå tramsgeggan, kommer det sådana här små antydningar att om USA:s självrättfärdiga patos är något att se upp till. Tramsiga svin. Om ni inte förstår vid det här laget så kommer ni inte att förstå. Det är synd om människorna.

Soundtrack: Cat Power - Good Woman

Inga kommentarer: